Julehilsen!

Året går mot slutten og ute har snøen lagt seg i tunet. På den ene låveveggen henger et stilisert juletre, laga av Inn på tunet-venner. De deltar på dagsenteret vi driver i samarbeid med Nittedal kommune. Treet de har laga er så fint!

I 2 1/2 år har vi hatt besøk av eldre personer fra bygda som begynner å glemme litt. Vi har fått lov til å dele hverdagens gleder – og innimellom sorger – med ganske mange i denne perioden. Ofte er det et smil og en hånd å holde i som skal til for at hjertet får en god puls. Undringen over blomster som spirer, gleden over egg fra egne høner, velvære etter en spasertur ned bakken til Nitelva og opp igjen… Det er slike enkle, små opplevelser som gir liv til dagene, og de føles viktige. Fellesskapet, alt vi får dele, betyr mye for oss alle!

I året som kommer ønsker vi å satse mer på denne typen aktiviteter i ukedagene. Nyttårsønsket er at flere eldre personer på Romerike kan få muligheten til å delta i Inn på tunet-hverdagen på Aaraas. Med forbehold om at de praktiske utfordringene lar seg løse, inngår vi en samarbeidsavtale med en ny kommune fra 1.februar 2019. Margrethe, som dermed håper å bli sysselsatt mer eller mindre på heltid med Inn på tunet-venner, opplever dette som drømmejobben! Det er et privilegium å få bruke tid sammen med eldre mennesker som begynner å glemme litt, men som fortsatt har mange ressurser og mye interessant å prate om. Dessuten er det veldig hyggelig å få bruke gården som arbeidsplass. Verkstedet, bakstehuset, hagen og stallen er blant stedene vi benytter til våre ulike aktiviteter. Lefsebaking er et eksempel på noe alle får opplæring i!

Statsminister Erna Solberg og eldreminister Åse Michaelsen besøkte IPT-gjengen på Aaraas. Foto: Varingen

Et av høydepunktene dette året, var besøket av statsminister Erna Solberg 2. mai. Litt impulsivt sendte vi henne en invitasjon ved påsketider. Det var Finn sin idé. Vi skrev, kort fortalt, at vi gjerne ville ha besøk og vise henne hva vi legger i begrepet “det gode liv”! Statsministeren kom, og hun inviterte med seg eldreminister Åse Michaelsen. Denne maidagen ble uforglemmelig! Som den naturligste ting i verden tok de to damene ansvaret for å fôre hønene. De ble vist rundt på gården og var innom gartneriet i stallen der Finn og Erna fikk en god prat. Etterpå gikk turen til bakstehuset, og smaksprøver rett fra steiketakka. Svein steikte sveler samtidig som han ble intervjuet av TV2. Han fortalte om hvorfor det gir mening for han å delta i Inn på tunet-tilbudet. Flere som han, som bor alene, burde få muligheten til å delta i et slikt fellesskap, mente Svein. Besøket ble avslutta med et gruppebilde. Det har fått en sentral plass på veggen i oppholdsrommet vårt 🙂

Til slutt i denne lille julehilsenen vil vi takke alle vi har samarbeidet med om ulike arrangementer i 2018. Det har vært givende! Vi fortsetter med konfirmasjonsfester og andre møter- og selskaper i 2019, sammen med våre dyktige samarbeidspartnere. Dessuten kommer vi til å satse på enda flere pizzakurs og andre bakekurs for private og bedrifter!

Takk også til alle som har kommet innom for å overnatte i Aaraas suite (via Airbnb), og til pilegrimene som har sovet i Aaraas herberge etter en dags vandring fra Oslo i retning Trondheim. Og helt til slutt: Tusen takk til alle dere rundt 500 menneskene fra området som kom innom på årets julemarked lørdag 1.desember. Det varmet at så mange ville komme for å hygge seg ute og inne, og handle fra de lokale tilbyderne.

Vi ønsker dere alle en fredelig julehøytid – og et godt, nytt år!

Hilsen vertskapet Margrethe & Olav på Aaraas