PILEGRIMSTUR FRA AARAAS GÅRD !

Søndag 29. juni blir det pilegrimsvandring i Nittedal. Turen går gjennom vakker romeriksnatur og et stykke langs travle bilveier, og guiden er pilegrimsprest Kjell A. Skartseterhagen. 

Pilegrimssøndagen starter med gudstjeneste i Nittedal kirke kl. 11.00.

Fra kl. 13.00 blir det kirkekaffe, sveler og pølser m tilbehør på Aaraas gård (ved Årosbrua).

image-14
Kjersti Sandsmark på pilegrimsvandring sammen med mannen Jostein og datteren Sara på Finisterre, Spania.

Før vi starter vandringen vil Kjersti Sandsmark fra Bjørkelangen holde et lite foredrag med tema: “Hva pilegrimsvandring betyr i mitt liv”. Kjersti har selv ledet flere pilegrimsturer til Santiago de Compostela i Spania.

Etter tradisjonen skulle pilegrimene ha små, lette sekker som en påminning om at tunge bører sliter oss ut. Men noen ganger har man ikke noe valg. Sist vinter mistet Kjersti og familien sin datter Sara under tragiske omstendigheter. Sorgen og savnet blir en del av hennes bør neste gang hun legger ut på pilegrimsvandring, igjen til Santiago i september og oktober måned.

Pilegrimsvandringen starter ca kl.14.00 fra Aaraas gård og vil vare i ca to timer, til kl.16.00. Vi går via Ramstadgrenda mot Brånåsen og rundt E6 langs veien til Olavsgaard Hotel – og langs Nitelva tilbake til utgangspunktet. Underveis vil vår lokale pilegrimsprest si litt om pilegrim-historien, hvorfor folk la ut på vandring og hva de ønsket å oppnå?

 

Ta med klær etter værforholdene og en drikkeflaske. Turen egner seg for alle som er i alminnelig god form, og som kan gå en tur i rolig tempo i relativt flatt terreng. Det er gratis for alle å delta!   

Se også informasjon om pilegrimssommeren på www.pilegrim.info

Pilegrimstreffet og vandringen er støttet av Akershus fylkeskommune og Nittedal kommune.

Hjertelig velkommen!