Om Aaraas gård

Aaraas gård ved Hellerudsletta

Aaraas gård ved Hellerudsletta

Aaraas gård ligger ved Hellerudsletta i Nittedal, 15 minutter fra Oslo. Margrethe Henden Aaraas og Olav Skrøver Aaraas er eiere og drivere. I regi av selskapet Aaraastunet AS driver de møte- og selskapslokale i det som tidligere var kufjøset på gården. til møte- og festlokaler, inklusive kjøkkenavdeling. Lokalet, som har fått navnet Tunstua, blir også benyttet til møter og kurs i ukedagene.

Stadig flere velger dessuten å legge minnesamvær til Aaraas. Aaraastunet samarbeider med Jølstad og Sveums begravelsesbyrå på Lillestrøm. Pårørende kan også ta direkte kontakt med vertinne/daglig leder Margrethe. Aaraastunet har egen serveringsbevilling, og ordner skjenkebevilling til anledninger der det er ønsket. Gjennom året har de mange konfirmasjonsselskaper, dåpsfester, feiring av åremålsdager, bedriftsarrangementer og en del kveldssamlinger for lag og organisasjoner. Maten som serveres er enten hjemmelaget, eller blir laget av dyktige samarbeidspartnere.

To dager i uka er Aaraas gård ”Inn på tunet”-dagsenter for personer med demens som bor hjemme, i samarbeid med Nittedal kommune. Deres base er i Åkerstua, et lokale under Tunstua som er innredet med spiseplass, salong, kjøkken og wc.

I den ene enden av det gamle bryggerhuset på gården er det innredet bakstehus med vedfyrt ovn. De fleste av bakervarene som serveres på gården, inklusive havrebrødene på middagsbuffetene, blir laget der.

Vi tilbyr overnatting i Aaraas suite i sørenden av bryggerhuset. Bestill direkte via Airbnb; https://www.airbnb.no/rooms/22441738                I den midterste delen blir det et lite pilegrimsherberge for de som vandrer pilegrimsleden fra Oslo i retning Trondheim.

Gjennom året tilbyr vi pizzakurs for grupper på opp til 10 personer. Vi holder også kurs på forespørsel i brødbaking, og til jul er det mulig å delta på kurs i baking av småkaker, lefser og flattbrød.

Maksimum antall mennesker det kan dekkes for i Tunstua er ca 60. Uteområdet og lysthuset/grillhytta står til disposisjon for våre gjester.

Ta gjerne kontakt for en prat om mulige tiltak vi kan samarbeide om. Ser du etter gode møte- og festlokaler, så er det bare å spørre!

Vertskapet

Margrethe H. og Olav S. Aaraas

Margrethe H. og Olav S. Aaraas

Vi som driver Aaraas gård, er Margrethe Henden Aaraas og Olav Skrøver Aaraas. Olav er statsviter og har personalledelse som sitt arbeidsfelt. Margrethe har bakgrunn innen media og kultur, og er daglig leder på Aaraas gjennom driftsselskapet Aaraastunet AS.

Vi overtok gården på odel i 2003 og dyrker i dag korn. Stallen blir leid ut. I tillegg til hestene, har vi to hunder og noen høner + en hane på gården.